جستجو کردن

خیار تخلف از وصف در معامله املاک – کارشناس رسمی دادگستری

خیار تخلف از وصف در معامله املاک – کارشناس رسمی دادگستری

خیار تخلف از وصف چیست؟ اختیار فسخی که به یکی از دو طرف معامله داده می‌شود ممکن است بر مبنای خواست طرفین باشد و مبنای قراردادی داشته باشد مانند خیار شرط. یا برای جبران ضرر ناروایی باشد که از اجرای قرارداد ناشی می‌شود همچون خیار غبن و عیب و یا عادت‌ها و سنت‌های تاریخی وجود آن را توجیه کند مانند خیار مجلس.

{این متن برای آشنایی کلی و اطلاعات عمومی شماست و در این گونه موارد تخصصی باید با مشاور حقوقی و وکیل مشورت کنید}

کارشناسی رسمی ملک تهران توسط کارشناس رسمی ملک در تهران انجام می شود که پروانه کارشناس رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان را از کانون کارشناسان تهران یا مرکز کارشناسان تهران دارد.

خیار تخلف از وصف

هرگاه کسی مالی را ندیده و آن را فقط به وصف بخرد ، بعد از دیدن ، اگر دارای اوصافی که ذکر شده است نباشد مختار می شود که بیع را فسخ کند یا به همان نحو که هست قبول کند. بنابراین لازم است که مشتری مال مورد معامله را ندیده باشد ( زمان وقوع معامله ) تا با این خیار ، معامله را برهم بزند.

گروه کارشناس رسمی دادگستری ساتیا - کارشناس آنلاین

خیار فوق به مشتری اختصاص ندارد، و در صورتیکه فروشنده نیز کالای خود را ندیده و مشتری آن را د یده باشد و بر اساس اوصافی که مشتری بیان می کند معامله واقع شود ، اگر پس از وقوع معامله ( فروش مبیع ) مبیع به گونه ای که وصف شده ، نباشد؛ فقط فروشنده حق فسخ معامله ( خیار فسخ ) را خواهد داشت.

فسخ قرارداد

بنابراین اگر مشتری قسمتی از مال مورد معامله را دیده و بخشی دیگر را  بر اساس وصف فروشنده خریداری نموده باشد و آن قسمت مطابق وصف یا نمونه نباشد ، می تواند یا تمام مال مورد معامله ( مبیع ) را به فروشنده برگرداند و یا همه ی جنس را قبول کند. مثال: فروشنده ، باغی را با تمام خصوصیات آن برای خریدار وصف می کند. خریدار نیز بر اساس اوصاف فروشنده اقدام به خرید باغ می نماید. مشتری ، پس از معامله و مراجعه به باغ، در می یابد که مثلا وضعیت و تعداد درختان باغ با وضعیت و تعداد درختانی که فروشنده توصیف کرده ، متفاوت ( بدتر ) است. در اینجا مشتری می تواند به استناد خیار تخلف در وصف ، معامله را فسخ کند.

فرآوری: فاطمه نوری

این که مورد معامله به وصفی که هنگام معامله شده مطابق دارد یا نه بسته به تشخیص کارشناس رسمی دادگستری است که این موضوع توسط قاضی طی قرار کارشناسی به کارشناس رسمی ساختمان ارجاع می شود.

گروه کارشناسان رسمی دادگستری ساتیا
جستجوی کارشناس ارزیابمدیریت  گروه: مهندس مهدی شهداد 44231706-021
کارشناس رسمی دادگستری در رشته راه و ساختمان

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *