جستجو کردن

عدم پرداخت اجاره توسط مستاجر – کارشناس رسمی اجاره بها تهران

عدم پرداخت اجاره توسط مستاجر – کارشناس رسمی اجاره بها تهران

در صورت عدم پرداخت اجاره بها توسط مستاجر چه کار باید کرد؟ اگر مستاجر شما اجاره‌ بهای چند ماه ملک را پرداخت نکرده، اقدامات زیر را انجام دهید:

{این متن به عنوان اطلاعات عمومی کلی نقل شده و با توجه به تخصصی بودن موضوع باید حتما در این مورد با یک وکیل دادگستری مشورت کنید} 

اقدامات لازم هنگام عدم پرداخت اجاره

در موردی که اجاره‌نامه  عادی بوده یا اجاره‌نامه‌ای در میان نباشد، با ارسال اظهارنامه و چنانچه اجاره‌نامه رسمی باشد، با ابلاغ اخطاریه توسط دفترخانه تنظیم کننده سند رسمی اجاره، مستاجر مکلف است ظرف 10 روز قسط یا اقساط عقب افتاده را بپردازد. در غیر این صورت، چنانچه اجاره‌نامه رسمی باشد، موجر می‌تواند از طریق دفترخانه یا اجرای ثبت و اگر عادی باشد، از طریق دادگاه درخواست وصول اجاره‌بها و تخلیه را بنماید.

گروه کارشناس رسمی دادگستری ساتیا - کارشناس آنلاین

در صورتی که مستأجر ظرف یک سال 2 مرتبه در اثر اخطار یا ارسال اظهارنامه اقدام به پرداخت اجاره‌بها کرده باشد و برای بار سوم اجاره‌بها را در موعد مقرر به موجر نپردازد یا آن را به صندوق ثبت تودیع نکند، موجر می‌تواند از دادگاه درخواست تخلیه کرده و در این خصوص مستأجر مستحق ارفاق نیست.

اگر مستاجر ادعا دارد که میزان اجاره را از اول زیاد تعیین کردید و یا به عبارت دیگر ادعای غبن در معامله را دارد این موضوع (تعیین میزان اجاره) باید توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان با صلاحیت تعیین اجاره بها بررسی و اعلام نظر کارشناسی شود.

در مواردی که مستاجر پس از انقضای مهلت اجاره، عین مستاجره را تخلیه نمی‌کند و موجر برای تخلیه به دایره اجرای اداره ثبت مراجعه کند، باید کل مبلغ ودیعه را به آن دایره بسپارد و هم‌زمان گواهی دفتر شعبه دادگاه صالح را مبنی بر تسلیم دادخواست مطالبه ضرر و زیان به دایره اجرا تحویل دهد. دایره اجرا، همان مبلغ را به مستاجر نمی‌دهد و پس از صدور رای دادگاه و کسر مطالبات موجر، اقدام به رد آن به مستاجر می‌کند.

  • در صورت عدم پرداخت اجاره‌بها موجر می‌تواند شروطی را به نفع خود بگنجاند به‌طور مثال در قرارداد ذکر شود در صورت تاخیر در پرداخت اجاره بیش از ۱۰ روز موجر می‌تواند اجاره را فسخ کند. لازم به ذکر است در صورتی که در قرارداد اجاره حق فسخ قرارداد در صورت عدم پرداخت به موقع اجاره‌بها پیش‌بینی شده باشد باید مستاجر به موقع اجاره‌بها را پرداخت کند تا دچار مشکلات تخلیه نشود.

دادخواست الزام خوانده به پرداخت اجور معوقه

  • اگر مبلغ اجاره‌ای که از مستاجر طلبکارید کم‌تر از بیست میلیون تومان است، شورای حل اختلاف صالح به رسیدگی است و مبلغ بیشتر از بیست میلیون تومان در صلاحیت دادگاه محل وقوع ملک است. شروع رسیدگی، نیازمند دادخواست است که به پیوست دادخواست مدارک زیر ضمیمه می‌شود:
  1. سند مالکیت ۲‌- اجار‌ه‌نامه ۳- عنداللزوم معاینه تحقیق محلی

خواهان (موجر) در متن دادخواست پس از شرح مالکیتش و رابطه استیجاری با خوانده (مستاجر)‌ ابراز می‌دارد  که فلان ملکش را به اجاره به خوانده داده است. مستاجر اجور متعلقه به عین مستاجره را از تاریخ…تا تاریخ…معادل…را علی‌رغم تعهدات قراردادی و استیفای منفعت پرداخت نکرده است و تقاضای صدور حکم به پرداخت اجور معوقه را دارد. اگر سند اجاره رسمی است اظهار می‌کند به دفترخانه مراجعه نموده است و طی…فقره اخطاریه شماره…مطالبه اجور را خواسته که به وی ابلاغ شده است و یا گر سند اجاره عادی است اظهارنامه ارسال کرده است. گاهی تقاضای تخلیه به لحاظ عدم پرداخت اجاره‌بها هم خواسته می‌شود.

  • برای اینکه درخواست تخلیه ملک از سوی موجر وجاهت قانونی داشته باشد باید یا مدت اجاره منقضی شده باشد یا مستاجر بیش از سه ماه مبلغ اجاره را پرداخت نکرده باشد یا اینکه کاری برخلاف قرارداد اجاره انجام داده باشد.

فرآوری: سایت مهداد

مشاوره کارشناسی تعیین اجاره بهای ماهانه آپارتمان، ساختمان، مغازه تجاری توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان گروه کارشناسان رسمی دادگستری ساتیا

مقالات مرتبط

یک پاسخ

  1. سلام من خرداد ماه یک خونه 65متری در سند و با بازسازی 75متر حیاط دار جنوبی را برای مادرم اجاره کردم به مبلغ دویست میلیون تومان پول پیش و ماهیانه دوازده میلیون و پانصد الان متوجه شدم که مبلغ اجاره بها زیاد بوده و مادرم توان پرداخت آن را ندارد بدلیل فوت پدرم . چکاری میتونم بکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *